pátek 10. května 2013

BEZLEPKOVÉ MAKOVÉ PAGÁČE

Doba přípravy: cca 50 minut 

CO BUDEME POTŘEBOVAT?

2 hrnky bezlepkové (používám Jizerku)
1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
2 hrnky mletého máku
1 hrnek krupicového cukru
1 vejce 
250 g másla
125 ml zakysané smetany (bílého jogurtu)


POSTUP

V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, mák a cukr. Přidáme vejce, máslo a zakysanou smetanu a vypracujeme těsto. /poté co těsto vypracuji, dám jej zhruba na půl hodiny do lednice, při vykrajování se nebude tolik lepit :)/

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Těsto rozdělte na dva díly. Ten, s nímž nepracujete, necháme v lednici. Druhý rozválejte na zhruba 5 mm silnou placku, nožem navrchu naznačte mřížku a z těsta vykrajujte libovolné tvary. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme zhruba 15 minut (že jsou hotové poznáme podle hnědnutí okrajů).  Vychladlé Pagáče doporučuji umístit do vzduchotěsné nádoby, aby nezvlhly.




(omlouvám se za nekvalitní fotku, je vyfocena z mobilu :))


Žádné komentáře:

Okomentovat