čtvrtek 16. května 2013

JÁHLOVÝ KOLÁČ

A máme tady další bezlepkový recept. Tentokrát se jedná o jáhlový koláč. Velice jednoduchý a chutný! :)

Doba přípravy: 40 minut 

CO BUDEME POTŘEBOVAT?

100 gramů jáhlových vloček
250 ml mléka 
zhruba půl hrnku olivového oleje
1 vejce
lžička prášku do pečení
3 lžíce medu

Toto jsou základní suroviny. Nyní přidáte libovolné množství čehokoli, co vám chutná. Já nejčastěji přidávám nalámané kousky hořké čokolády, jeden banán a skořice. V naší rodině jsou však rovněž oblíbené sušené švestky s mákem. Jsem si jistá, že koláč by chutnal skvěle i se strouhanými jablky a skořicí. Vše tudíž závisí na vaší fantazii :).

POSTUP
Mléko přivedeme  k varu, přidáme jáhlové vločky a vaříme zhruba 3 minuty /dokud vločky nezměknou/. Vzniklou jáhlovou kaši necháme zhruba 10 minut odležet, poté ji přelijeme do větší mísy a jednoduše přidáme ostatní ingredience. Vše pečlivě promícháme. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vzniklou směs přelijeme do formy, předem vymazané olivovým olejem. Pečeme zhruba 15 minut. 

BON APPÉTIT! :)






Žádné komentáře:

Okomentovat